VILNIAUS SALININKŲ GIMNAZIJOS  IIA,B KLASIŲ GIMNAZISTŲ  DALYVAVIMAS FORUME LRS – „VISUOMENĖS PILIETIŠKUMAS IR SĄMONINGUMAS 1991 METAIS IR DABAR“

Sausio aštuntą dieną dvidešimt  II a, b klasės  gimnazistų, nepabūgę šalčio, pratęsdami ilgalaikes gimnazijos tradicijas, vyko į prasmingą renginį  LRS – forumą  „VISUOMENĖS PILIETIŠKUMAS IR SĄMONINGUMAS 1991 METAIS IR DABAR“, kuris buvo skirtas Laisvės gynėjų dienai. Forumas prasidėjo LR Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen sveikinimo žodžiu. Susipažinome su LP Sąjūdžio veikla, patriotizmo, pilietiškumo, savanorystės pavyzdžiais, sužinojome, kaip svarbu apginti ir  išsaugoti Laisvę, ypač esant dabartinei įtemptai situacijai. Manau, tai gera patirtis, prasminga istorijos, pilietiškumo  pamoka kitoje  erdvėje, kurios įspūdžiais, gauta informacija mokiniai  pasidalina su klasės draugais, paruošdami prezentacijas, organizuodami diskusijas. Džiaugiuosi  gimnazistų  smalsumu, motyvacija ir  esu dėkinga  tėveliams už pritarimą ir  palaikymą.

Dalyvaudami forume mes jautėmės suartėję su dėl Lietuvos nepriklausomybės atgavimo kovojusiais  žmonėmis, džiaugiamės turėję galimybę išgirsti apie Sausio 13 – osios įvykius iš jų gyvų liudininkų. Sudomino ir jaunimo pilietiškumą skatinančios organizacijos, kaip JPB, skautai ir šauliai. Esame dėkingi Angonitai Rupšytei, kad mus nuolat kviečia ir skatina dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose, ir pilietiškumo bei istorijos mokytojai Nerai Prakapienei, kad inicijavo dalyvavimą šiame renginyje.

                                                                                                                   Mokytoja Nera Prakapienė

                                                                                                                       IIA klasės gimnazistės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *