PILIETINĖ AKCIJA

LAISVĖS GYNĖJŲ DIENAI PAMINĖTI –  „PERGALĖS ŠVIESA“

Jau tradicija tapęs Sausio 13-osios įvykių minėjimas  mūsų gimnazijos neaplenkė ir šiais metais, minint 33 metų šio įvykio  jubiliejų.

Dar šios įsimintinos dienos rytui neišaušus, kiekviename mokyklos kabinete ir  koridoriuose plazdėjo uždegtos žvakelės. Kiekvienas mokyklos mokinys ir mokytojas dešimt pirmosios pamokos minučių skyrė prisiminti, pagerbti  įvykius, sukrėtusius Lietuvą 1991 metų sausio 13-ąją. Kur daugiau, jei ne mūsų atmintyse, išliks visi laisvės gynėjai  ne ginklu, bet  maldomis ir dainomis gynę mūsų tėvynės laisvę.IIb klasės moksleivės, padedamos mokytojos Irmos P., pynė  eglių  šakelių  vainiką, kurį vėliau gimnazijos mokiniai kartu su mokytoja Nera ir Irma nuvežė į Antakalnio kapines, kad paminėtų šią dieną vykusius įvykius ir pagerbtių žuvusiuosius. Prie paminklo Laisvės gynėjams mokiniai uždegė žvakeles ir padėjo  vainiką su Sausio 13-osios dienos simboliu – neužmirštuolėmis. Prie A.Ramanausko – Vanago kapo  mokiniai giedojo Lietuvos valstybės himną. Džiugu, kad mes esame ta karta, kuri gyvena laisvoje ir nepriklausomoje Lietuvoje.                            

II B – Edvinas Ž.

 Kasmet vis daugiau mokinių ir mokytojų įsitraukia į veiklas, skirtas Laisvės gynėjų dienai: ruošia  prezentacijas, diskutuoja,pristato  artimųjų  prisiminimus, piešia sausio  įvykius, Laisvę.

Ypač  šauniai  padirbėjo  IIb  moksleivės, kurios pynė ir puošė vainiką, o prie jų  prisijungė pilietiški šeštokai. Labai dėkinga Edvino tėveliui, Edgaro ir Ernesto broliui Dominykui, direktoriui J.Trypucki (kaip ir mokytojų, direktorių buvusių nebūna) už pilietiškumą, palaikymą ir dalyvavimą pilietinėje akcijoje. Todėl galiu drąsiai teigti, kad mūsų gimnazija ir toliau puoselės šias prasmingas, gražias tradicijas ir perduos jas ateities kartoms. Džiugu, kad mūsų gimnazijoje auga laisvę suvokianti ir mylinti karta.

                                                                     Istorijos mokytoja – Nera P.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *