Konferencija Salininkų gimnazijoje

Šių metų vasario 20 dieną Salininkų gimnazijoje vyko Vilniaus miesto mokytojų metodinė konferencija ,, Atnaujintas ugdymo turinys. Pasirinkimo laisvė“. Joje dalyvavo ne tik Salininkų gimnazijos mokytojai, jų padėjėjai, bet ir kolegos iš kitų miesto mokyklų.

Konferencijos moderatorius anglų kalbos mokytojas ir užsienio kalbų  metodinės grupės pirmininkas Sebastian Poliakevič konferencijos pradžioje kalbėjo apie mokytojo ir mokinio dialogo iššūkius moderniųjų technologijų amžiuje. Jis pristatė įvairių žmonijos kartų vertybes, pasaulėžiūros ir pasaulėjautos skirtumus. Mokytojas atkreipė dėmesį į tai, kad būtina šiuolaikinio jaunimo ir pedagogų dialogo sąlyga yra ne tik ugdymo priemonių ir metodų pasirinkimo laisvė, bet ir pedagogo gebėjimas mokomąją medžiagą išdėstyti suprantama mokiniui kalba atsižvelgiant į jo vertybes ir turimus įgūdžius.

Konferencijoje pranešimą skaitė ir Salininkų gimnazijos direktorė Jelizaveta Tumlovskaja. Ji atskleidė pačios laisvės sampratą ir siejo ją su pasirinkta konferencijos tema. Kiti pranešėjai, įvairių metodinių grupių atstovai, dalinosi mintimis apie atnaujintų programų dėstymą 5,7,9 ir 11 klasėse ir atskleidė įvairius dalyko dėstymo metodus bei formas, aptarė galimybes laisvai rinktis medžiagos perteikimo būdus. Jų pasisakymuose išryškėjo ne tik atnaujintų programų privalumai, bet ir jų trūkumai. Daugelio pranešimų išvadose nuskambėjo mintis, kad pasirinkimo laisvę vis dėlto riboja pareigos, atsakomybė.

Konferencijos refleksija buvo įdomi ir žaisminga. Renginio moderatorius mokytojas Sebastian Poliakevič  suskirstė konferencijos dalyvius į keletą komandų. Jos gavo užduotį apibūdinti pasirinktą daiktą bei sukurti jo pristatymą ir atskleisti  panaudojimo galimybes  įvairių dalykų pamokose. Ir štai čia atsiskleidė laki mokytojų fantazija, jų kūrybinė kompetencija. Mokytojai įrodė, jog jie geba kūrybiškai, įdomiai perteikti dėstomą medžiagą, nestokoja humoro jausmo ir yra be galo išradingi.

Konferencija kiekvieną dalyvį praturtino ne tik žiniomis, bet ir džiugiomis akimirkomis su kolegomis, maloniu  bendravimu, nauja patirtimi ir neišdildomais įspūdžiais. Esame dėkingi mokytojui  Sebastian Poliakevič už pasiaukojamą darbą organizuojant šį renginį, gimnazijos direktorei Jelizavetai Tumlovskajai už mokslines įžvalgas ir kolegų skatinimą atskleisti savo patirtį, visiems pranešėjams ir dalyviams, kurių kiekvieno įnašas į konferencijos eigą  buvo vertingas ir reikalingas.

Mokytoja Daiva Andriušaitienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *