2022 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos namas

Lapkričio 14-18 d. Vilniaus Salininkų gimnazijoje buvo minima Tarptautinė Tolerancijos diena. Šiomis dienomis mokytojai su mokiniais kalbėjosi apie savo artimiausią aplinką, apie žmonių tarpusavio santykius, tolerancijos / netolerancijos atvejus.

Etikos, istorijos, pilietinio ugdymo pamokų metu su vyresniųjų klasių mokiniais buvo aptariami pavyzdžiai iš totalitarinių valstybių istorijos, kai daugeliu atvejų žmonės nebuvo saugūs savo namuose, nes šių metų Tolerancijos dienos ženklas –  namas – skirtas aptarti tai, jog žmonės gyvena visuomenėje kaip daugiabutyje name, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo žmonėms bendrauti, gyventi kaimynystėje. Vis dėlto kartais žmonių skirtingumas sukelia kitiems pyktį. Renginyje buvo diskutuojama apie skirtingą požiūrį, apie šių dienų aktualijas bei  istorijos pavyzdžius.

Pradinių klasių mokiniai integruotų pamokų metu kalbėjosi apie ,,tolerancijos“ žodžio reikšmę, aptarė toleruotinus ir netoleruotinus poelgius artimiausioje aplinkoje, namuose, mokykloje bei kūrė „Tolerancijos namus“ – piešė, lipdė, klijavo juos.

Socialinė pedagogė Ritvida Liutkevičienė

2022-11-21

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *