Sušaudytos Vėliavos istorija

Salininkų gimnazijos foje kabo sušaudyta iš karo zonos atvežta Lietuvos trispalvė. Ši konkreti Vėliava, suvarpyta kulkų, yra 2022 m. liepos 6 dieną Lietuvos savanorio nukabinta nuo Irpinės miesto centrinio Mis‘kyy sporto centro teritorijos. Toje vietovėje kabojo daugelis Europos valstybių vėliavų, tačiau buvo pakeistos Ukrainos, Europos sąjungos ir Lietuvos respublikos vėliavos, nes specialiai Rusijos federacijos karių buvo suvarpytos kulkų.

Vėliava, ne vienerius metus kabėjusi kaip Lietuvos ir Ukrainos draugystės ženklas, šiandien parvežta čia priminti mums, kad ne visi trokšta gyventi taikoje ir ramybėje. O žmogus, ramia sąžine šaudantis į nekaltus žmones, nepraleidžia progos šaudyti ir į visos valstybės žmonių valios simbolį. Tai rodo išskirtinį mūsų tautos paniekinimą.

Šis gestas mums įrodo, kad mūsų šalies tvirta pozicija, garsus šaukimas prieš blogį yra išgirstas. Nebus pakantumo neteisybei, žiaurumui ir kankinimams. Vienybėje su Ukraina.

Lietuvos Valstybės Vėliava, mūsų garbinga Trispalvė – tai simbolis, kuris atspindi kiekvieną Lietuvos gyventojo patirtį jau daugiau nei šimtą metų. Tai ne trijų spalvų susiūtas medžiagos gabalas. Su šiuo ženklu mes drąsiai keliaujame ir kuriame, didžiuojamės savo šalimi, ją pažįstame, joje jaučiamės stiprūs ir vieningi. Su mumis eini ir Tu, aukštai iškelta Valstybės Vėliava. Mūsų pareigos ir laisvės, mūsų laimėjimai ir pralaimėjimai yra šiose spalvose. Ir tai yra nesustabdoma jėga. Branginkime ir kurkime Lietuvą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *