Šalia mūsų, ne už sienos

Šiandieną 4c kl. mokiniai dalyvavo tarptautinėje socialinėje akcijoje Pasaulinės autizmo supratimo dienai paminėti “Šalia mūsų, ne už sienos”. 

Mokiniai siekė perduoti Salininkų bendruomenei socialinę žinią apie tai, kad vaikai, turintys autizmo spektro sutrikimą, yra mūsų visuomenės dalis ir jiems reikia mūsų supratimo. Mokiniai dalijo skrajutes ir savo gamintus akcijos ženkliukus, kurie simbolizuoja, kad mes visi esame skirtingi, unikalūs ir labai reikalingi. Kalbinti praeivius  nedrąsu, tačiau nugalėję jaudulį užduotį įvykdėme! Mokiniai didžiavosi ir džiaugėsi galėdami tapti šios kilnios akcijos dalyviais. Tačiau jie buvo nustebę ir šiek tiek nuliūdę, kad žmonės nenorėjo būti kalbinami, skubėjo ir dažnai neišklausydavo. Be to, vaikai pastebėjo, jog pasitaikė tokių, kurie nežinojo, kas yra  autizmo spektro sutrikimas. 

Antra vertus, ketvirtokai džiaugėsi tais, kurie sutiko pasikalbėti ir ne tik atsakė  į klausimus, bet ir patys pateikė klausimų, dėkojo gavę dovanų, šypsojosi ir pažadėjo balandžio antrąją  dieną įsisegti dovanotus ženkliukus.

Mokytoja Ingrida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *