Edukacinė pamoka – ekskursija Medininkuose

Spalio 18 dieną 8 a,b klasių mokiniai  ir mokytojos Renata  ir Nera  vyko į karjeros užsiėmimą  Pasieniečių mokykloje. Mokiniai buvo supažindinti su pasieniečių darbo specifika ir su stojimo į pasieniečių mokyklą reikalavimais. Tada vaikai apžiūrėjo pasieniečių muziejų su didele įvairove stendų, kupinų naudingos informacijos apie 1991 metų sausio 13 d.  ir liepos 31 d.įvykius ir visa  pasienio tarnybos  istorija. Mokiniai susipažino su pasieniečių darbo  įranga, su šunimis, kurie  padeda jiems tarnyboje. Vėliau mokiniams buvo parodyti  kontrabandininkų sugalvoti įrankiai ir priemonės kontrabandai gabenti. Apžiūrėjome patalpas, kur vyksta užsiėmimai studijuojantiems: sporto salę, auditorijas, treniruoklių salę, informatyvias  ekspozicijas koridoriuose.

Toliau keliavome prie „Medininkų žudynių“ memorialo, kur 1991 m. liepos 31 dieną buvo nužudyti  muitinės darbuotojai. Liko gyvas tik vienas.  Mokiniai apžiūrėjo ir vagonėlį. Nuo čia buvo gerai matomas pasienis tarp Lietuvos ir Baltarusijos, mokiniai pamatė eiles vilkikų ir lengvųjų automobilių, laukiančių muitininkų.  Pasienyje pamatėme daug  dviračių, kurie buvo žmonių, paliekančių automobilį Lietuvoje, o į Baltarusiją judančių dviračiais.

Atkeliavome į Medininkų pilį. Mokiniams autobuse buvo išdalinta Gido įranga. Kartu su mokytojomis jie apžiūrėjo Medininkų pilies bokšte esančią ekspoziciją, išklausė istoriją, eksponatų  pristatymą, įvertindami gido įrangos naudą. Palyginome Gedimino, Kauno, Trakų, Krėvos pilis.   Geografijos mokytoja įdomiai papasakojo apie Medininkų pilį, pažymėjo, kas pristatoma kitose  muziejaus erdvėse. Užlipę į bokšto viršų, pasigrožėjome  Medininkų apylinkės  panorama.

Paskutinis mūsų lankomas objektas – tai Juozapinės geomorfologinis draustinis. Su mokiniais užlipome į aukščiausią Lietuvos kalvą – Aukštojas (293,84 m.) – ir iš apžvalgos aikštelės pasigrožėjome  lietuviško rudens  vaizdais.  Tai buvo įdomi geografijos, profesinio orientavimo, istorijos, pilietiškumo  pamoka.

Geografijos mokytoja Renata

Istorijos mokytoja Nera

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *